TV2 undgår flaskehalse når de populære programmer bliver streamet på TV2 Play

TV 2's videotjeneste Play er inden for det sidste år blevet opgraderet, dels for at følge med efterspørgslen, dels for at kunne skifte til Microsofts nyeste streaming-teknologi til online-distribution af video.

Øget efterspørgsel - ny teknologi

"Vores streaming har hidtil kørt på et shared setup hos TDC Hosting, hvor vi kørte med shared storage - og på nogle gamle styresystemer. For at følge med efterspørgslen og for at kunne skifte til Microsofts nyeste streaming-teknologi, havde vi et ønske om at skifte til Silverlight som afspiller, og det krævede en opgradering af vores styresystemer," fortæller Magnus Rask Detlif, der er chef for on demand-teknologi og udvikling hos TV 2.

Kapacitetsmæssige udfordringer

Kapacitetsmæssigt havde TV 2 Play således en udfordring. De lå tæt på loftet for båndbredde og måtte derfor være forsigtige med at reklamere for Play på TV.

"Lige inden vi opgraderede, fik vi I/O-problemer på det gamle system, når vi f.eks. havde snigpremiere på serier som Lærkevej. Så vi skulle helt klart have opdateret vores båndbredde, og samtidig havde vi brug for at modernisere og opskalere vores setup til at kunne håndtere flere brugere og nye streaming-teknologier," konstaterer Magnus Rask Detlif.

Opgraderet platform

Platformen bag Play er gennem det seneste år blevet opgraderet, så der nu ligger ny hardware bag. Det hele er i dag centreret omkring Microsofts Silverlight-platform.

"Skiftet gik faktisk rigtig godt. Vi skiftede først live-streamingen, og efter et par dage skiftede vi også video on demand-delen. Vi havde overført alt indhold, så vi selv kunne teste det. Det betød, at vi kun skulle ændre links på selve portalen," beretter Magnus Rask Detlif, der giver andre i samme situation følgende gode råd med på vejen:

"Det er gået gnidningsfrit i forhold til, at det er et projekt i den størrelsesorden. Men find en god leverandør. Vi har haft mange års samarbejde med TDC Hosting, og de folk, der var involverede, var også en del af vores gamle løsning, så det har helt sikkert været en medvirkende faktor," vurderer han.

Tekniske facts

TV 2 Play kører nu med managed hosting hos TDC Hosting. Deres streaming-setup kører på Windows Server 2008 R2 med Windows Media Services og IIS Media Services. TDC Hosting har designet infrastrukturen med forskellige servere på forskellige niveauer.

"Derudover har vi et NAS fra Hitachi Data Systems på 100 terabyte, men vi har også ret meget cache ude på streaming-serverne. Det er sådan, at det måske er 10 procent af udsendelserne, som står for 90 procent af det indhold, kunderne ser," slutter Magnus Rask Detlif.

Om TV 2 Play

TV 2 Play er TV 2's internetbaserede videotjeneste, hvor brugerne har adgang til et omfattende arkiv med tv-serier og udsendelser, som kan ses on demand. Derudover er der også mulighed for at streame live-tv.

claus.jpg

Claus Isaksen

Business Manager, IT-Outsourcing